Habár a férfi frizurák nem annyira gyakoriak és változatosak, mint a női hajköltemények, ez még nem jelenti azt, hogy a pasiknak el kell hanyagolniuk a külsőjüket vagy nem kell lépést tartaniuk a frizura divattal. Hogy adjunk némi ihletet az arculatváltáshoz, összegyűjtöttük 2014 legmenőbb frizuráit, kizárólag férfiakra kifejlesztve.

1. Pompadour stílus – egyre nagyobb népszerűségnek örvend a férfiak körében, és egyike a leggyakrabban viselt frizuráknak. Az elmúlt években egyre több pasit láthattál ezt a stílust képviselni úgy határon kívül, mint belül.

A nevét 15. Lajos szeretőjének nevéből, Madame de Pompadour kurtizántól örökölte. Más néven „Elvis-frizura”, bejárta már a világot, és lassan történelmet ír egyediségének köszönhetően. Természetesen, az évek során sokat alakult és fejlődött, a frizura javára. Jellegzetessége, hogy míg kétoldalt a haj rövidre vágott, addig a fej búbján a tincsek hosszúak maradnak.

Formázásban pedig az arcvonások és/vagy a kreativitás szab határt.

ff1ff2

2. Quiff frizura – az ’50-es–’60-as években már leélte első virágkorát. Érdekessége az, hogy az előbbi pompadour stílust ötvözi a flat toppal. Merész, bevállalós pasiknak való frizura, viszont nélkülözhetetlen hozzá a hosszabb haj. A volumen, amelyet a hajnak kölcsönöz, kiemeli az arc jellegzetes, férfias vonásait. Kulcsszavai: nonkonformizmus, karakteresség és rock and roll.

ff6

3. Asszimetrikus részletek – érdemes legalább egyszer eltérni a hagyományos frizurától, és kipróbálni az asszimetrikus hajvágást. Könnyű fenntartani, és többféleképpen rendezhető. Eseménytől függően, a breton maradhat egyenesre szárított, vagy kis géllel hátrafésült. Ennél már nem is lehetne egyszerűbb.

ff3

4. Vadóc tincsek – a hullámos haj vágásánál figyelembe kell venni néhány szabályt. A hivatalos megjelenéshez például tökéletesen illik a borzos frizura, de kell hozzá egy kis segítség a hajformázó termékek részéről. Egyenes hajon is kivitelezhető ez a típusú hajviselet, annyi különbséggel, hogy itt már be kell vetni az ujjakat és a speciális készítményeket a borzos hatás megteremtéséhez.

ff4

5. Hivatalos, office stílus – a rendezett, precíz frizura áll közelebb hozzád? Akár a munkahelyed követeli ezt meg, akár csak az ízlésed miatt választanád, a lényeg, hogy itt is több modell közül válogathatsz. A féloldalas választék és a tökéletesen egyenesre fésült haj jól passzol az irodába vagy egy üzleti megbeszélésen, megfelelő öltözékkel társítva.

ff5

Fotók: fashionbeans.com, latest-hairstyles.commenshairstyletrends.com

Forrás: http://twice.hu/eletmod/top-5-legnepszeubb-pasi-frizura-2014-ben

 

Tagged on: